Getting Started
Aan de slag met RoutiGo
Brecht van Megen avatar
Geschreven door Brecht van Megen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In deze instructie helpen we je stap voor stap op weg in de gratis versie van RoutiGo.

Stap 1: orders toevoegen

In de free trial kun je orders handmatig toevoegen in het dashboard. In de betaalde versie kan je ook uploaden met een CSV bestand. Daarnaast kunnen we een custom API koppeling of een mapping van jouw bestand of export maken.

Je kunt via het menu-item 'Orders toevoegen' orders stuk voor stuk handmatig toevoegen.

• Selecteer of je een 'Ophaallocatie' of 'Afleverlocatie' wilt toevoegen. Hierna kan je eventueel nog een tweede locatie aan de order toevoegen.

• Zoek op een deel van het adres en/ of de bedrijfsnaam.

• Vul de overige gegevens zoals naam, eventuele tijdsvensters en route- en/of locatie instructies in.

• Klik op 'Opslaan' en kies vervolgens voor het toevoegen van nog een order of sluit de pop-up als je klaar bent.

Stap 2: Plannen

Bekijk de video of lees hieronder verder.

Via het menu-item ‘Plannen’ maak je een planning.

• Dat doe je door rechtsboven op ‘nieuwe planning’ te klikken.

• Selecteer de juiste datum.

• Kies welke stops er gepland moeten worden. Dit is normaal gesproken het bakje ‘ingeladen stops’.

• Als je die hebt geselecteerd verschijnen de beschikbare voertuigen. Selecteer de voertuigen waarmee je wilt plannen.

• Klik rechtsboven op 'Plannen'.

LET OP❗️

Let altijd op of er 0 staat bij het aantal "Niet geplande stops". Als dat niet het geval is betekent dat namelijk dat er iets niet past. Je hebt dan teveel stops voor het aantal opgegeven voertuigen.

In dit voorbeeld is dat niet het geval dus we gaan kijken naar het resultaat, je klikt eerst op 'Accepteer' om het resultaat door te voeren.

Stap 3: Route vrijgeven

Klik op het menu-item ‘Routes tonen’.

• Je kunt met de selectievakjes één of meerdere routes selecteren. Je kunt maximaal tien routes tegelijk op de kaart tonen.

• Je kunt de starttijd van een route aanpassen door op het potloodje achter de starttijd te klikken.

• Als je tevreden bent met de routes dan kun je de routes vrijgeven.

Stap 4: Bezorgers toevoegen

Via het menu-item 'Gebruikers beheren' kun je bezorgers toevoegen. Let op: dit moeten persoonlijke accounts zijn met een geldig e-mailadres.

Je kunt vast bezorgers toevoegen aan routes, ga daarvoor terug naar het menu-item 'Routes tonen' en voeg de bezorgers toe. Als je geen bezorgers hebt toegevoegd aan de routes, kan de bezorger in de app zelf een route kiezen om te gaan rijden.

Stap 5: Rijden maar!

Je bent nu klaar met plannen, je bezorgers kunnen de voertuigen inladen en gaan rijden. Hiervoor hebben ze de RoutiGo Driver app nodig, deze kunnen ze downloaden in de App Store en Google Play.

Zodra je bezorgers onderweg zijn, kun je via het routescherm je bezorgers volgen en zien of de bestellingen op tijd zijn - of worden - afgeleverd.

De kleuren van de klokjes zijn hiervoor een belangrijke indicator of alles goed gaat.

Een andere manier om te zien of het goed gaat is via het menu-item 'Monitoring'. Daar zie je op volgorde van prioriteit en welke routes de meeste aandacht behoeven. De routes die de meeste vertraging hebben staan bovenaan.

Via de button zoekenkun je snel de status van een bestelling terugvinden. Dus als een klant een vraag heeft, zoek je dat op en kun je direct zien wat de status is.

Je kunt hier op van alles zoeken; op naam, adres, opmerking…. zie het als een soort Google zoekfunctie.

Benieuwd hoe je routes kunt wijzigen? Bekijk de video hieronder.

Vragen? Stel ze via de chat rechtsonder in je scherm.