Handleidingen
RoutiGo Driver handleiding voor bezorgers

Een complete uitleg over de RoutiGo driver app

RoutiGo Hero avatar
Geschreven door RoutiGo Hero
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hallo bezorger! Benieuwd hoe de RoutiGo Driver app werkt? In deze handleiding leggen we je stap voor stap alles uit.

Begin met het downloaden van de app in de appstore.

Op het inlogscherm kun je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Je gebruikersnaam is het e-mailadres waarmee in het dashboard een account voor je is aangemaakt. Deze kun je navragen bij je werkgever. Ook het wachtwoord is op die manier ingesteld. Deze kun je zelf veranderen door op wachtwoord vergeten te klikken. Vul hier je gebruikersnaam in en je ontvangt een mail met verdere instructies.

Zodra je bent ingelogd kom je op dit scherm terecht. Hier zie je alle routes die jou zijn toegewezen en de routes die nog beschikbaar zijn. De beschikbare routes kun je jezelf toewijzen, maar let op: wanneer je een route claimt, kunnen je collega's deze route niet meer oppakken. Het wordt dus jouw verantwoordelijkheid deze te rijden. Klik op de route die je wil gaan rijden.

Op het routescherm vind je alle informatie over de route. Het aantal stops dat afgerond is, het aantal kilometer dat gereden is en de lijst met adressen. Ook zie je hier de tijd die het kost om de route te rijden. Let op: start pas met rijden vanaf de starttijd van de route. Wanneer je eerder begint met rijden dan de geplande tijd, dan kloppen de gecommuniceerde ETA’s niet meer voor alle stops in de route.

Dit is de lijst met adressen. Bij elke stop kun je zien hoe laat je aankomt, de naam van de besteller en het adres. Klik op een stop om het tijdvenster en de route te zien. Let op: rijd je route niet vanuit deze lijst, maar door middel van de groene knop met 'ga verder met rijden'. Wanneer stops niet op de geplande volgorde afgehandeld worden, dan heeft dit een grote impact voor de andere adressen in de route.

Zodra je de route start zie je welke stop de volgende is. Bij elke stop kun je zien hoe laat je aankomt, de naam van de besteller, het adres en de locatie-instructie. Klik op 'route' om naar de navigatie app te gaan. Zodra je bent aangekomen en het pakket hebt afgeleverd druk je op volgende klant. Wanneer je te ver weg bent krijg je de volgende melding:

Op het dashboard kunnen wij terugzien waar jij de stop hebt afgevinkt. Het is belangrijk dat je dit op de juiste plek doet, zodat wanneer er iets misgaat met de levering wij kunnen zien dat jij er echt bent geweest. De route wordt vervolgens herberekend vanaf de locatie waar jij de stop afvinkt.

Wanneer dit met je werkgever is afgesproken (hiervoor heb je de Pro Editie van RoutiGo nodig) krijg je een keuzemenu als je een stop afrondt. Keuzes kunnen bijvoorbeeld zijn: afgeleverd, bij de buren of geweigerd. Kies hier wat van toepassing is. Soms kun je daarna nog wat invullen. Vul bijvoorbeeld in bij welke buren je het pakket hebt afgeleverd. Maak duidelijke afspraken met je werkgever, wanneer je iets invult. De klant krijgt ook een mail met deze informatie. Vul dit dus duidelijk in, zodat er bij de klanten geen verwarring ontstaat.

Wanneer je linksboven op de knop met de drie streepjes klikt, kom je op het bovenstaande scherm. Hier zie je welke route je op dit moment aan het rijden bent en zie je de voortgang. Ook kun je hier je route stoppen en naar de lijst met stops gaan. Sluit voordat je een nieuwe route wilt rijden, altijd eerst de oude route.

Mocht je nog vragen hebben over de app, neem dan gerust contact met ons op via de chatfunctie rechtsonder in het beeldscherm.