Handleidingen
Instellen Zebra scanner

Instellen van de Zebra Scanner voor het scannen van barcodes met de fysieke scanner op bijvoorbeeld de TC-26 of TC-57

Melle Sprenger avatar
Geschreven door Melle Sprenger
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Start de app “Datawedge” en maak een nieuw profiel aan door rechtsboven op het menu te klikken en “New profile” te selecteren.

(selecteer de drie knopjes voor het menu)

(selecteer nu "New Profile")

Geeft het profiel de naam “RoutiGo Sort&Load” en klik vervolgens op OK.

Selecteer het nieuwe profiel. Klik op het item “Assosicated App” (onder Application) om de RoutiGo Sort&Load app aan het profiel te koppelen

(Klik op het item “Associated apps”)

Ga naar het menu rechtsboven, selecteer New app/activity en zoek in de lijst naar de Sort&Load app van RoutiGo (com.routigo.sortandload)

(selecteer de Sort&Load app van RoutiGo com.routigo.sortandload)

Na het koppelen van de RoutiGo Sort&Load app aan het profiel gaan we door naar de volgende stap. In het scherm waar we ook de "Associated apps" hebben geselecteerd scrollen we naar beneden naar het menuitem "Intent Output" welke in de voorbeeldschermen donkerblauw is weergegeven.

Hier gaan we aan aantal stappen doorlopen:

1) Zorgen dat deze Enabled is (te herkennen aan het vinkje erachter)

2) De "Intent action" instellen.

3) De "Intent delivery" configureren

In het volgende scherm zie je dat de Intent Action Enabled is en tevens welke optie we moeten selecteren voor het configureren van de 'Intent action'. Na het selecteren van deze optie vul de naam “barcodescanner.RECVR” in en klik op OK.

(selecteer Intent action)

(vul de juiste naam; “barcodescanner.RECVR” in en klik wederom op OK)

Als laatste stap gaan we de "Intent delivery" configureren door de optie te selecteren in het scherm waar we de eerdere "Intent action" hebben gevonden.

En selecteer de optie “Broadcast intent”.

Verlaat hierna de Datawedge app en start de RoutiGo Sort&Load app opnieuw op.

Je kunt testen of de scanner goed is geconfigureerd door een route te selecteren en vervolgens een barcode van bv een boek of pak melk te scannen.

Indien de scanner juist is ingesteld zul je een rood of groen kruis te zien krijgen (afhankelijk of RoutiGo de barcode herkent).