Orders toevoegen

Hoe je stops toevoegt in RoutiGo.

RoutiGo Hero avatar
Geschreven door RoutiGo Hero
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt op meerdere manieren orders toevoegen in RoutiGo. Je hebt de volgende mogelijkheden:

• Uploaden en importeren van CSV-bestand

• Zelf invoeren via het dashboard

• Via de API

• Jouw bestand per e-mail

Uploaden van CSV-bestand

Met het CSV voorbeeld bestand kun je eenvoudig en snel aan de slag. Zie onderstaande tabel voor de uitleg van de velden.

LET OP❗️

De kolomkoppen zijn hoofdlettergevoelig (case sensitive)

Ook hier geldt; kom je er niet helemaal uit neem dan gerust contact met ons op via de chat.

Invoeren via het dashboard

Je kunt via het menu-item 'Orders toevoegen' orders stuk voor stuk handmatig toevoegen. Ook handig als je een ad-hoc opdracht binnenkrijgt.

• Selecteer of je een 'Ophaallocatie' of 'Afleverlocatie' wilt toevoegen. Hierna kan je eventueel nog een tweede locatie aan de order toevoegen.

• Zoek op een deel van het adres en/of de bedrijfsnaam.

• Vul de overige gegevens zoals naam, eventuele tijdsvensters en route- en/of locatie instructies in.

• Klik op 'Opslaan' en kies vervolgens voor het toevoegen van nog een order of sluit de pop-up als je klaar bent.

Via de API

Je kunt de stops ook automatisch toevoegen door middel van de API van RoutiGo. Je kunt de API documentatie vinden op https://apidocs.routigo.com/. Neem contact met ons op via de chat en we helpen je verder op weg met de API.

Jouw bestand per e-mail

Zoveel systemen en allemaal andere exportbestanden. Ahhhhh.... Geen paniek we maken het makkelijk voor je. Neem contact met ons op via de chat en we zorgen er voor dat jouw Excel of CSV bestand automagisch in RoutiGo wordt ingeladen.